Een  lange  kinderfilm maken met een groep

 

Meestal trekken we voor een dergelijk project een week uit.

Er wordt tijdens deze "filmweek" op diverse locaties gefilmd. Het script wordt nauwkeurig voorbereid. Ideeen van de filmmaker, de opdrachtgever en de kinderen kunnen in vele gevallen naar wens worden gehonoreerd. Een scenario laat altijd ruimte aan spontane ingevingen van de acteurs.... (zie ook bij werkwijze Sindala Filmproducties). Voor alle kinderen (en eventueel hun docenten of ouders) is in de film een rol weggelegd. In sommige gevallen houden we eerst een bescheiden auditie om de acteertalenten van een groep goed in te kunnen schatten.

Sindala Fimproducties werkt reeds jaren aan filmprojecten op de basisschool en is geschoold en ervaren in de omgang met de "kind-acteurs". Kinderen worden zoveel mogelijk bij het gehele proces van "een film maken" betrokken. Ze kunnen natuurlijk ook bij dit project worden toegevoegd aan de "crew". Toch zullen ook zij merken dat filmen voornamelijk "geduld opbrengen" is. Vele scenes zullen veelvuldig over gedaan moeten worden...... Een regenbui kan uren vertraging opleveren......Ziekte......Technische storingen..... het hoort er allemaal bij. De grootste voldoening is natuurlijk dat het uiteindelijk toch allemaal goed komt! Tijdens de premiere kunnen de de acteurs en actrices aan het publiek voorgesteld worden en als ware filmsterren hun eigen film bijwonen. Een groot succes voor hen (en hun ouders) is altijd de vertoning van de bloopers en/of "making of" aan het einde van de film.

 

Deze ik-speel-film is natuurlijk het ultieme alternatief voor de traditionele eind-musical in groep 8. Na hard werken (ook buiten de school) beleven de kinderen een uniek afscheid, bekroond met DVD van hun eigen afscheidsfilm. Een afscheid voor het leven dus. Maar ook in andere groepen kan aan een project bijzondere meerwaarde worden gegeven door een ik-speel-film van Sindala Filmproducties te laten maken.

 

Een lange ik-speel-film duurt nooit minimaal 20 minuten en nooit langer dan een uur.

In overleg wordt afgesproken, 3 tot 6 dagen uit te trekken voor een opname.

Belangstellenden kunnen uiteraad vrijblijvend contact met ons opnemen voor een persoonlijk gesprek of verdere informatie.

 

voor wie: basisschool groep 5 t/m 8, voortgezet onderwijs, andere groepen (ook volwassenen)

zoals:

-afscheidsfilm groep 8 (het alom gewaarde originele alternatief voor de afscheidsmusical),

-project/thematische films, zoals bijvoorbeeld: de middeleeuwen, comedy, detective, sport, boekverfilmingen,

-enz....