Gerda Dronkers

WIE BEN IK?

Meer dan 10 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness. Ik ben toen de 8 weekse training gaan volgen. Deze jas paste mij precies. Na de training ben ik mindfulness blijven beoefenen en ben ik het meer en meer gaan integreren in mijn leven.

De stap om zelf de opleiding voor trainer te gaan volgen sloot hier heel goed op aan. Ik heb de opleiding voor Mindfulness Teacher gevolgd bij Eline Snel aan de Academy voor Mindful Teaching. Hierna ben ik gestart met het geven van mindfulness aan kinderen, individueel en in kleine groepjes. Daarna heb ik de basisopleiding gevolgd voor Mindfulness Trainer bij See True. Naast het geven van mindfulness aan kinderen is het voor mij ook een grote uitdaging om mindfulness te geven aan volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ik ben bezig om mindfulness voor kinderen en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking verder te ontwikkelen. Dit in samenwerking met de landelijke werkgroep Mindfulness voor mensen met een verstandelijke beperking van de VVM (Vereniging voor Mindfulness).

Daarnaast geef ik workshops aan volwassenen die werkzaam zijn in de zorg. Uit eigen ervaring weet ik dat er in het werken in de zorg steeds meer van je wordt gevraagd. Voor dat jet het weet word je meegenomen door de drukte van de dag.

Mindful werken is helpend om in contact te blijven met jezelf en je grenzen goed te bewaken. Als je in contact blijft met jezelf sta je ook open voor contact met de ander. Oefenen in mindfulness heeft positieve invloed op het contact en de relatie die je hebt met de cliënt en je collega’s. Het is wetenschappelijk bewezen dat het beoefenen van Mindfulness preventief werkt bij het voorkomen van een burn-out.

Naast de bovengenoemde opleidingen ben ik HBO Sociaal Pedagogisch geschoold en BIG geregistreerd. Ik heb vele jaren ervaring opgedaan binnen het werken in de zorg in diverse functies. Momenteel ben ik ook werkzaam als begeleider bij de JP van den Bent Stichting.

Lidmaatschap van de Vereniging voor Mindfulness
Kamer van Koophandel: 54663393
BIG registratie: 19063956030

Contact

Contact opnemen kan op de volgende wijze: